Cukinia kiszona
Cukinia kiszona
Przygotowanie
- Przygotowujemy słoiki
- Cukinię kroimy w słupki (na pół w poprzek i każdą połówkę na ćwiartki)
- W garnku zagotowujemy wodę
- Dodajemy sól i rozpuszczamy
- Słupki cukinii wkładamy do słoików, dodajemy koper, czosnek i pieprz, a następnie zalewamy słoiki wodą z solą i zakręcamy
- Słoiki układamy na ścierkę i przykrywamy drugą ścierką (słoiki przez kilka dni mogą syczeć i puszczać wodę, później przenosimy je w suche i chłodne miejsce)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Cukinia zielona (1200 g)
- Woda (1000 ml)
- Koper (świeży) (96 g)
- Chrzan korzeń (30 g)
- Czosnek (20 g)
- Sól kłodawska (6 g)
- Pieprz ziarnisty (3 g)
Potrzebny sprzęt
Alergeny
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.