Cukier waniliowy
Cukier waniliowy
Przygotowanie
- Cukier mielimy w młynku do kawy
- Laskę wanilii przecinamy wzdłuż na pół i wydłubujemy z niej nasiona, a następnie kroimy laskę na kawałki o wielkości ok. 2 cm
- Cukier mieszamy z nasionami i kawałkami wanilii, przesypujemy do szklanego naczynia i szczelnie zamykamy
- Po ok. 2 tyg. wyciągamy z cukru pokrojoną laskę wanilii
- Cukier waniliowy jest gotowy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Na 1 porcję przypada 1 łyżeczka.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Cukier trzcinowy (150 g)
- Wanilia – laska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.