Colcannon z ziemniaków i kapusty
Colcannon z ziemniaków i kapusty
Przygotowanie
- Ziemniaki obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości)
- Kapustę szatkujemy
- Cebulę ze szczypiorkiem drobno siekamy
- Na patelni rozgrzewamy połowę tłuszczu
- Wrzucamy kapustę z cebulami i smażymy przez ok. 8-10 minut
- Ziemniaki odcedzamy, przenosimy z powrotem do garnka i ugniatamy na jednolitą masę
- Dodajemy pozostały tłuszcz, dolewamy mleko i ponownie ugniatamy
- Dodajemy kapustę z cebulą oraz przyprawy (sól i pieprz) i całość dokładnie mieszamy drewnianą łyżką
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Ziemniak (600 g)
- Kapusta biała (400 g)
- Cebula szalotka ze szczypiorem (160 g)
- Masło (80 g)
- Mleko kokosowe (80 ml)
- Sól morska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.