fbpx
Szukaj
open close

Cielęcina z szynką i ziołami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb19192fd-9787-40c3-8662-bee0e52bdd33
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Cielęcina z szynką i ziołami

Przygotowanie

  • Mięso kroimy na kawałki (1 kawałek na 1 porcję) i każdy kawałek wkładamy między dwa kawałki papieru do pieczenia i rozbijamy tłuczkiem
  • Na każdym kawałku mięsa kładziemy zieleninę i posypujemy przyprawami (pieprzem), a następnie owijamy lekko przez środek plastrem szynki, tak aby przykryć zieleninę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy mięso (stroną z ziołami do dołu) i smażymy przez ok. 8-10 minut (do momentu, aż szynka będzie chrupiąca)
  • Następnie obracamy mięso na drugą stronę i smażymy również przez ok. 8-10 minut
  • Cytrynę kroimy w ćwiartki
  • Mięso nakładamy na talerze i skrapiamy sokiem z cytryny

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia cielęciny.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Cielęcina udziec (800 g)
  • Szynka parmeńska (120 g)
  • Wino białe wytrawne (100 ml)
  • Masło (15 g)
  • Szałwia (świeża) (6 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Tłuczek do mięsa, Wykałaczki

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Ziołowo-cytrynowe sznycle cielęce ze szpinakiem

Mięso kroimy na kawałki i każdy kawałek wkładamy między dwa kawałki papieru do pieczenia, a następnie rozbijamy tłuczkiem na grubość (…)

WIĘCEJ >

Szynka z cielęciny, boczku i grzybów podawana z sałatką

Szynka Mięso oraz czosnek mielimy na standardowy sitku Boczek kroimy w kostkę Grzyby kroimy na kawałki Wszystkie składniki wrzucamy do (…)

WIĘCEJ >

Szaszłyki z cielęciny z boczkiem i warzywami z grilla

Mielimy mięso Doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy przez 2 minuty Formujemy 4 równe kuleczki Boczek kromy w plastry 0,5 cm (…)

WIĘCEJ >

Grasica cielęca z kurkami i młodymi ziemniakami i sałatką

Grasica z kurkami: Przygotowujemy garnek do którego wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Przygotowujemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę (…)

WIĘCEJ >

Cielęcina duszona w sosie cytrusowym

Z cielęciny zdejmujemy błonę i kroimy w cienkie plastry Mięso lekko rozklepujemy tłuczkiem do mięsa (lub siekaczem jak ktoś ma) (…)

WIĘCEJ >