fbpx
Szukaj
open close

Ciasto czekoladowo-malinowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c98cecdf2-64fc-4a9c-9399-2afeb27dac5a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ciasto czekoladowo-malinowe

Przygotowanie

  • Banana obieramy, kroimy na kawałki, wrzucamy do miski i rozgniatamy widelcem
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Formę wykładamy papierem do pieczenia
  • Do miski wsypujemy kakao, dolewamy mleko i dokładnie mieszamy
  • Dodajemy banana oraz cukier trzcinowy i ucieramy do momentu połączenia się składników
  • W osobnej misce ubijamy białka do momentu, aż piana zacznie się robić biała i będzie lekko sztywna
  • Następnie łączymy pianę z masą czekoladową
  • Do masy przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy
  • Dodajemy maliny i ponownie całość delikatnie mieszamy
  • Ciasto przenosimy do przygotowanej formy i wkładamy do piekarnika na ok. 35-40 minut
  • Po tym czasie wyciągamy formę z piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia
  • Na koniec posypujemy ciasto cukrem pudrem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ciast.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mąka orkiszowa (250 g)
  • Malina mrożona (200 g)
  • Cukier trzcinowy (200 g)
  • Jajo białko (150 g)
  • Mleko kokosowe (100 ml)
  • Banan (100 g)
  • Kakao w proszku (30 g)
  • Cukier puder (trzcinowy) (20 g)
  • Proszek do pieczenia (4 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Forma do pieczenia, Mikser, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Ciasto batatowo-kasztanowe

Do dużej miski przesiewamy mąkę, dodajemy sodę oczyszczoną i przyprawy. W osobnej misce mieszamy mleko olej i ocet. Wlewamy do (…)

WIĘCEJ >

Ciasto gruszkowe z musem bananowym

Bierzemy miskę i wrzucamy do niej masło Dodajemy jajka, mąkę jaglaną i gryczaną Dodajemy cukier i jajka Mieszamy rękami na (…)

WIĘCEJ >

Ciasto ananasowe

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C Masło klarowane rozpuszczamy w garnku (ma być tylko płynne, nie gotować!) Ananasa (…)

WIĘCEJ >

Bananotka – ciasto bananowe

Bierzemy miskę i wrzucamy do niej masło Dodajemy jajka, cukier, mąką jaglaną i 200 g mąki gryczanej Mieszamy rękami na (…)

WIĘCEJ >

Ciasto bananowo – gruszkowe z lukrem kokosowym, babka

Włączamy piekarnik na 180 st. C Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia Rozpuszczamy masło w małym garnuszku (ma się (…)

WIĘCEJ >