Ciasto batatowo-kasztanowe
Ciasto batatowo-kasztanowe
Przygotowanie
- Do dużej miski przesiewamy mąkę, dodajemy sodę oczyszczoną i przyprawy.
- W osobnej misce mieszamy mleko olej i ocet.
- Wlewamy do dużej miski i mieszamy, aż powstanie luźna masa, dodajemy startego na drobnych oczkach batata, wszystko przekładamy do wyłożonej papierem tortownicy (średnica 22 cm).
- Pieczemy 40-50 min w 180 stopniach.
- Ciasto ma konsystencje brownie.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Mąka kasztanowa (250 g)
- Batat (230 g)
- Mleko kokosowe (200 ml)
- Olej kokosowy nierafinowany (100 g)
- Cynamon mielony (8 g)
- Soda oczyszczona (4 g)
- Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (3 ml)
- Imbir w proszku (3 g)
- Gałka muszkatołowa mielona (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.