Ciastka z tapioką
Ciastka z tapioką
Przygotowanie
- Mało rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w garnku na małym ogniu.
- Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
- Wszystkie składniki miksujemy razem z rozpuszczony masłem.
- Masę wylewamy do foremek i pieczemy przez 20 minut.
- Gotowe ciastka wyjmujemy po ostygnięciu.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Ciastka świetnie sprawdzą się jako przekąska potreningowa.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (306 g)
- Erytrol (150 g)
- Masło kokosowe (mus) (100 g)
- Mąka kokosowa (70 g)
- Mąka z tapioki (skrobia z manioku) (50 g)
- Soda oczyszczona (2 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.