fbpx
Szukaj
open close

Ciasteczka sezamowo-kokosowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cad4e4e13-85b2-438e-8155-81c0f59041e0
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ciasteczka sezamowo-kokosowe

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki (poza mąką) wkładamy do miski i dokładnie mieszamy
  • Mąkę przesiewamy przez sitko do miski z masą i ponownie dokładnie mieszamy
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 175 st. C
  • Blachę smarujemy tłuszczem
  • Na blachę nakładamy łyżką porcję masy w odstępach ok. 5 cm
  • Następnie wkładamy blachę do piekarnika na ok. 14-15 minut
  • Po tym czasie wyciągamy blachę z piekarnika i odkładamy do ostygnięcia na kilka minut, po czym ściągamy ciasteczka z blachy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 2 ciasteczka.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ciasteczek.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 10
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Miód lipowy (360 g)
  • Tahini (120 g)
  • Wiórki kokosowe (90 g)
  • Sezam biały (75 g)
  • Mąka kokosowa (65 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Miska, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Kokosowe ciasteczka z czekoladą

Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz, cukier i przyprawy (…)

WIĘCEJ >

Ciasteczka czekoladowo-orzechowe

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Za pomocą miksera ucieramy tłuszcz z cukrem na (…)

WIĘCEJ >

Kruche ciasteczka z owocami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Do miski wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia, (…)

WIĘCEJ >

Ciasteczka z czekoladą i orzechami pekan

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C Blachę smarujemy tłuszczem Czekoladę ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski, tak aby (…)

WIĘCEJ >

Ciasteczka bakaliowe

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C (z funkcją termoobiegu) Wszystkie orzechy oraz suszone owoce siekamy na kawałki Wszystkie składniki (…)

WIĘCEJ >