fbpx
Szukaj
open close

Ciasteczka rybne po tajsku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c387e022a-e7b7-4a37-8c64-840e216d43cb
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ciasteczka rybne po tajsku

Przygotowanie

  • Z fasolki odcinamy końcówki i drobno siekamy
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Ogórki kroimy wzdłuż na paski i układamy na talerzu
  • Do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) wkładamy rybę i blendujemy na jednolitą masę
  • Dodajemy pastę curry, wybijamy jajo i całość ponownie blendujemy
  • Zawartość blendera przenosimy do miski, dodajemy fasolkę oraz zieleninę i mieszamy
  • Z masy rybnej formujemy równej wielkości kulki (z 0,5 kg ryby powinno wyjść ok. 12 kulek)
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Formę smarujemy tłuszczem (najlepiej jeśli będzie to forma do pieczenia babeczek)
  • Do zagłębień w formie wkładamy rybne kulki, a następnie wkładamy formę do piekarnika na ok. 15 minut
  • Do miski wlewamy ocet, dodajemy cukier i podgrzewamy, aby rozpuścić cukier (stawiamy miskę nad rondlem z wrzątkiem i mieszamy)
  • Gdy sos ostygnie dodajemy zieleninę oraz sok z limonki i mieszamy
  • Ogórki polewamy sosem, a obok ogórków nakładamy ciasteczka, które skrapiamy sosem chili

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ciasteczek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Dorsz atlantycki (świeży) (500 g)
  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (150 g)
  • Ogórek gruntowy (70 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Kolendra (świeża) (24 g)
  • Sos chili (słodki) (20 g)
  • Pasta curry czerwona (12 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)
  • Sok z limonki (bio) (6 g)
  • Cukier trzcinowy (5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Forma do pieczenia, Miska, Nóż, Piekarnik, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Ciasteczka jaglane

Rodzynki zalewamy wrzątkiem (2/5 ilości wody) i odstawiamy do napęcznienia Pestki słonecznika mielimy (np. w blenderze), a następnie przesypujemy do (…)

WIĘCEJ >

Ciastka ziemniaczane

Ziemniaki obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Następnie ziemniaki odcedzamy, (…)

WIĘCEJ >

Ciasteczka bakaliowe

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C (z funkcją termoobiegu) Wszystkie orzechy oraz suszone owoce siekamy na kawałki Wszystkie składniki (…)

WIĘCEJ >

Ciasteczka z tapioki

Podgrzewamy mąkę na suchej patelni Mieszamy przez około 5 minut do momentu aż po dotknięciu będzie lekka jak puch Studzimy (…)

WIĘCEJ >

Ciasteczka dyniowe

Mąkę, sól, proszek, sodę i cynamon mieszamy razem. Masło miksujemy przez ok. 5 minut, a potem jeszcze chwilę z cukrem. (…)

WIĘCEJ >