fbpx
logo
Szukaj
open close

Ciasteczka kokosowo-owsiane

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c530b90d9-b1e9-41d8-91e6-0bcef40657ff
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ciasteczka kokosowo-owsiane

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Dwie blachy wykładamy papierem do pieczenia
  • Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy cukier, wiórki kokosowe oraz płatki owsiane i mieszamy
  • Do rondla wkładamy tłuszcz, dodajemy syrop i podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się tłuszczu
  • Sodę rozpuszczamy z wrzątkiem, po czym energicznie łączymy ją z tłuszczem – masa powinna się spienić
  • Masę wlewamy do przygotowanych, suchych składników i dokładnie łączymy
  • Łyżką nakładamy ciasto na blachy formując spłaszczone ciasteczka
  • Blachy wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut (w połowie pieczenia zamieniamy blachy miejscami)
  • Po tym czasie przenosimy ciastka na metalowy ruszt do ostygnięcia

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypada 6 ciastek.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ciasteczek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mąka orkiszowa (200 g)
  • Cukier trzcinowy (150 g)
  • Wiórki kokosowe (100 g)
  • Płatki owsiane (bezglutenowe) (100 g)
  • Masło klarowane ghee (100 g)
  • Syrop klonowy (30 g)
  • Woda (15 ml)
  • Soda oczyszczona (2 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Miska, Papier do pieczenia, Piekarnik, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Ciasteczka owsiane z czekoladą

Jajo wybijamy na talerz i lekko roztrzepujemy Czekoladę ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Mąkę z proszkiem do pieczenia (…)

WIĘCEJ >

Ciasteczka owsiane z rodzynkami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Dwie blachy wykładamy papierem do pieczenia Do miski wkładamy tłuszcz i ucieramy na (…)

WIĘCEJ >

Ciasteczka z czekoladą i orzechami pekan

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C Blachę smarujemy tłuszczem Czekoladę ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski, tak aby (…)

WIĘCEJ >

Ciasteczka bakaliowe

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C (z funkcją termoobiegu) Wszystkie orzechy oraz suszone owoce siekamy na kawałki Wszystkie składniki (…)

WIĘCEJ >

Ciasteczka z tapioki

Podgrzewamy mąkę na suchej patelni Mieszamy przez około 5 minut do momentu aż po dotknięciu będzie lekka jak puch Studzimy (…)

WIĘCEJ >