fbpx
Szukaj
open close

Ciasteczka czekoladowo-orzechowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c82fe761b-baf6-4de5-be4f-6909fa43ae44
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ciasteczka czekoladowo-orzechowe

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Za pomocą miksera ucieramy tłuszcz z cukrem na kremową masę
  • Dodajemy masło orzechowe i ekstrakt z wanilii, wybijamy jajo i miksujemy
  • Orzechy drobno siekamy
  • Czekoladę ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Do masy dodajemy przesianą przez sitko mąkę, orzechy oraz wiórki czekoladowe i całość dokładnie mieszamy
  • Na blachę nakładamy po łyżce masy, zostawiając między ciasteczkami spore odstępy
  • Ciasteczka wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut
  • Po tym czasie przekładamy ciasteczka na metalowy ruszt i zostawiamy do całkowitego ostygnięcia

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 4 ciasteczka.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ciasteczek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 9
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mąka orkiszowa (350 g)
  • Cukier trzcinowy (150 g)
  • Masło klarowane ghee (100 g)
  • Masło orzechowe (z samych orzechów) (100 g)
  • Orzech ziemny (100 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Czekolada gorzka (bez mleka) (50 g)
  • Wanilia – ekstrakt (10 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Mikser, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Sitko, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Jabłkowe ciasteczka z orzechami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Dwie blachy wykładamy papierem do pieczenia Daktyle, jabłka i orzechy drobno siekamy, a (…)

WIĘCEJ >

Ciasteczka kokosowo-owsiane

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Dwie blachy wykładamy papierem do pieczenia Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy cukier, wiórki (…)

WIĘCEJ >

Ciasteczka owsiane z czekoladą

Jajo wybijamy na talerz i lekko roztrzepujemy Czekoladę ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Mąkę z proszkiem do pieczenia (…)

WIĘCEJ >

Kruche ciasteczka z owocami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Do miski wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia, (…)

WIĘCEJ >

Ciasteczka bakaliowe

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C (z funkcją termoobiegu) Wszystkie orzechy oraz suszone owoce siekamy na kawałki Wszystkie składniki (…)

WIĘCEJ >