Chrzan marynowany
Chrzan marynowany
Przygotowanie
- Chrzan obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
- W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem octu, soli i cukru
- Wyłączamy kuchenkę, a do garnka dodajemy chrzan i mieszamy
- Chrzan przenosimy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy przez ok. 15-20 minut w temp. 90 st. C
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z dodatkiem chrzanu.
Autor
Lista składników
- Chrzan korzeń (1000 g)
- Woda (500 ml)
- Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (40 ml)
- Cukier trzcinowy (4 g)
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.