Chrupiące krążki cebulowe
Chrupiące krążki cebulowe
Przygotowanie
- Do miski wlewamy maślankę
- Cebulę obieramy i kroimy na talarki o grubości ok. 5 mm, po czym moczymy w maślance i rozdzielamy cebulę na pojedyncze krążki
- Krążki odstawiamy na ok. 30 minut
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia
- Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
- Dodajemy bułkę tartą oraz przyprawy (paprykę) i mieszamy
- Partiami przekładamy krążki cebuli z maślanki do bułki tartej, obtaczamy i przenosimy na papier
- Krążki pieczemy przez ok. 15-20 minut (pieczemy do momentu, aż nabiorą złotego koloru)
- Gotowe krążki podajemy z majonezem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Cebula (315 g)
- Maślanka (100 g)
- Bułka tarta (100 g)
- Majonez (40 g)
- Ser Parmezan (30 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.