fbpx
Szukaj
open close

Chrupiące kotlety wieprzowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c237c4b5d-85c1-492c-81ab-ebc8c7ceb938
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Chrupiące kotlety wieprzowe

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C
  • Blachę smarujemy tłuszczem
  • Każdy kawałek mięsa wkładamy między dwa kawałki folii i rozbijamy wałkiem do momentu, aż mięso zrobi się o połowę cieńsze
  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Przygotowujemy trzy miski – do jednej wysypujemy mąkę, do drugiej wybijamy jajo i lekko roztrzepujemy, a do trzeciej (miski z zieleniną) wsypujemy bułkę tartą, skórkę z cytryny oraz przyprawy (pieprz) i dokładnie mieszamy
  • Mięso panierujemy w kolejności podanych misek, a następnie kładziemy na blachę
  • Mięso skrapiamy odrobiną tłuszczu i wkładamy blachę do piekarnika na ok. 35 minut
  • Po ok. 15-20 minutach pieczenia obracamy mięso na drugą stronę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kotletów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina polędwica (surowa) (640 g)
  • Bułka tarta (70 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Mąka orkiszowa (12 g)
  • Cytryna – skórka (6 g)
  • Szałwia (świeża) (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Folia spożywcza, Miska, Nóż, Piekarnik, Wałek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Kotlety drobiowe po indyjsku

Ziemniaki obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Mięso oczyszczamy i (…)

WIĘCEJ >

Kotlety fasolowe z chili

Fasolę odsączamy z zalewy i płuczemy na sitku pod zimną, bieżącą wodą Następnie przenosimy fasolę do miski i rozgniatamy tłuczkiem (…)

WIĘCEJ >

Kotlety mielone z warzywami

Kotlety mielone Piekarnik nagrzewamy do temp. 170 st. c Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy (…)

WIĘCEJ >

Kotlety mielone z sarny z suszonymi grzybami, duszonymi ziemniakami i grillowaną cukinią

Ziemniaki: Obieramy, płuczemy Kroimy w kawałki (nie ma znaczenia czy duże czy małe, wystarczy każdego ziemniaka na 4 części przekroić) (…)

WIĘCEJ >

Kotlet mielony z dzika z duszoną kiszoną kapustą i gotowanymi batatami

Kotlety z dzika: Mięso kroimy w mniejsze kawałki i mielimy w maszynce na standardowym sitku (szajbie) Między jedną partią mielonego (…)

WIĘCEJ >