Chrupiąca sałatka z czarną soczewicą
Chrupiąca sałatka z czarną soczewicą
Przygotowanie
- Soczewicę gotujemy al dente i przelewamy zimną wodą.
- Rzodkiewki kroimy w plasterki, ogórki kiszone w kosteczkę, sałatę rwiemy na drobne kawałki.
- Olej, sok z cytryny, musztardę i przyprawy mieszamy na sos.
- Wszystkie składniki sałatki łączymy w całość.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Zainspiruj się naszą propozycją sałatki z ryżem i soczewicą – znajdziesz ją w podpiętych, powiązanych przepisach.
Autor
Lista składników
- Soczewica czarna – ziarno (200 g)
- Ogórek kiszony (120 g)
- Sałata lodowa (80 g)
- Rzodkiewka (75 g)
- Sałata rzymska (70 g)
- Sałata radicchio (70 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
- Musztarda (20 g)
- Sok z cytryny (bio) (6 ml)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.