Chłodnik ze szpinaku i awokado z jajkiem
Chłodnik ze szpinaku i awokado z jajkiem
Przygotowanie
- Awokado obieramy, wyrzucamy pestkę
- Miąższ wkładamy do naczynia, w którym będziemy miksować
- Seler kroimy w kawałki i dodajemy do naczynia
- Dodajemy szpinak
- Dodajemy sok i czosnek niedźwiedzi
- Dolewamy wodę gazowaną
- Lekko solimy i pieprzymy
- Miksujemy
- Nakładamy na talerz i dodajemy pokrojone jajko
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze inspiracje przyrządzenia chłodników w równie smaczny sposób.
Autor
Lista składników
- Woda (150 ml)
- Jajo kurze (102 g)
- Szpinak (100 g)
- Awokado (70 g)
- Seler naciowy (45 g)
- Sok z cytryny (bio) (40 ml)
- Czosnek niedźwiedzi suszony (4 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.