Chłodnik ze szpinaku i awokado
Chłodnik ze szpinaku i awokado
Przygotowanie
- Awokado obieramy, wyrzucamy pestkę
- Miąższ wkładamy do naczynia, w którym będziemy miksować
- Seler kroimy w kawałki i dodajemy do naczynia
- Dodajemy szpinak
- Dodajemy sok i czosnek niedźwiedzi
- Dolewamy wodę gazowaną
- Lekko solimy i pieprzymy
- Miksujemy
- Nakładamy na talerz i dodajemy pokrojone jajko
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia chłodników.
Autor
Lista składników
- Woda (150 ml)
- Szpinak (100 g)
- Awokado (70 g)
- Seler naciowy (45 g)
- Sok z cytryny (bio) (40 ml)
- Czosnek niedźwiedzi suszony (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.