Chłodnik z botwinki, kalarepy i rzodkiewki
Chłodnik z botwinki, kalarepy i rzodkiewki
Przygotowanie
- Botwinę, rzodkiewki i kalarepę umyć, zetrzeć na tarce.
- Przełożyć do garnka, zalać wodą ilość taka, aby przykryć warzywa.
- Gotować przez 5 minut pod przykryciem.
- Wywar schłodzić.
- Dodać pokrojony koperek, sól, pieprz.
- Wszystko dokładnie mieszamy i zabielamy jogurtem kokosowym.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Woda (500 ml)
- Liść buraka (boćwina) (280 g)
- Jogurt kokosowy bez cukru (160 g)
- Rzodkiewka (120 g)
- Kalarepa (80 g)
- Koper (świeży) (40 g)
- Czosnek (10 g)
- Sok z cytryny (bio) (6 ml)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.