Chłodnik ogórkowy z koperkiem i jajkiem
Chłodnik ogórkowy z koperkiem i jajkiem
Przygotowanie
- Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 6-7 minut (na twardo)
- Następnie jaja odcedzamy, obieramy ze skorupki i kroimy na pół
- Ogórki obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski
- Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i odstawiamy na ok. 5 minut
- W tym czasie siekamy zieleninę
- Do miski z ogórkami dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy
- Gotowy chłodnik wsadzamy do lodówki na min. 30 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych chłodników.
Autor
Lista składników
- Jogurt naturalny (400 g)
- Ogórek długi (360 g)
- Jajo kurze (102 g)
- Koper (świeży) (6 g)
- Czosnek (2.5 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.