Chlebki pita z ziołami
Chlebki pita z ziołami
Przygotowanie
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia
- Chlebki rozrywamy na pół, aby otrzymać dwa cieńsze placki
- Do miski wlewamy tłuszcz, dosypujemy przyprawy (tymianek i oregano), sezam oraz skórkę z cytryny i mieszamy
- Nakładamy warstwę mieszanki ziół na chlebki pita i posypujemy przyprawami (solą)
- Chlebki układamy na blasze i pieczemy przez ok. 10 minut (do momentu, aż będą złote i chrupiące)
- Następnie przekrajamy każdy chlebek na pół i podajemy na gorąco
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z pitą.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Pita (270 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
- Sezam biały (10 g)
- Tymianek suszony (6 g)
- Sól morska (6 g)
- Oregano suszone (3 g)
- Cytryna – skórka (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.