Chlebek bananowy z daktylami
Chlebek bananowy z daktylami
Przygotowanie
- Piekarnik nagrzewamy do 180°C
- Przesiewamy do miski mąkę
- Dodajemy cynamon, sól i ewentualnie karob/kakao
- Mieszamy łyżką do połączenia składników
- Dodajemy pokrojone banany, rozpuszczony olej kokosowy, sok z limonki/cytryny, obrane i pokrojone jabłko, drobno posiekane daktyle
- Wszystko dokładnie blendujemy
- Jeśli masa jest zbyt gęsta i blendowanie jest utrudnione, można dodać trochę wody z daktyli, zwykłej wody lub mleka roślinnego
- Masa powinna mieć konsystencję puree, nie wodnistą
- Masę przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pozostawiamy w piekarniku na około 40-50 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Banan (480 g)
- Jabłko (180 g)
- Daktyl (100 g)
- Mąka kokosowa (100 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (80 g)
- Mąka kasztanowa (55 g)
- Karob (24 g)
- Cynamon mielony (8 g)
- Sok z limonki (bio) (6 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.