Chlebek bananowy
Chlebek bananowy
Przygotowanie
- Banany obieramy ze skórki i rozdrabniamy tłuczkiem do ziemniaków.
- Dodajemy mus jabłkowy, pastę kokosową i mieszamy wszystko ręcznym mikserem.
- Do masy dodajemy mąkę kokosową, cynamon, sodę i sól i znowu miksujemy masę do połączenia składników.
- Robimy żelatynowe jajka: żelatynę zalewamy ciepłą wodą i sokiem z cytryny. Mieszamy. Dodajemy gorącą wodę i trzepaczką mieszamy dokładnie, aż żelatyna się rozpuści.
- Wlewamy żelatynowe jajka do masy na ciasto i miksujemy do połączenia składników.
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy masę na papier i pieczemy w 180 stopniach przez około 50 minut.
- Po ostygnięciu kroimy na kawałki.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Banan (480 g)
- Mus jabłkowy (100 g)
- Pasta kokosowa (100 g)
- Woda (50 ml)
- Mąka kokosowa (48 g)
- Żelatyna w proszku (24 g)
- Soda oczyszczona (4 g)
- Cynamon mielony (4 g)
- Sok z cytryny (bio) (3 ml)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.