Chleb z plantanów
Chleb z plantanów
Przygotowanie
- Plantany należy obrać i pokroić na kawałki.
- Wszystkie składniki przełożyć do blendera.
- Całość zmiksować bardzo dokładnie na gładką masę.
- Przelać do foremki.
- Wstawić do nagrzanego do 200 st. C. piekarnika.
- Piec do lekkiego przyrumienienia około 1 godziny
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz przepis na przyrządzenia chleba bananowego.
Autor
Lista składników
- Plantan (1200 g)
- Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)
- Soda oczyszczona (4 g)
- Cukier kokosowy (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.