Chleb z kminkiem i chili
Chleb z kminkiem i chili
Przygotowanie
- Zmiksować jaja, olej i sól.
- Przesiać mąkę z sodą i papryczką chili.
- Połączyć wszystkie składniki razem, miksując dokładnie tak, aby nie było żadnych grudek.
- Na końcu wsypać nasiona kminku.
- Wylewamy ciasto do natłuszczonej foremki (ok. 12×22 cm),
- Posypać pozostałym kminkiem i piec około 40 minut w temp 180 C.
- Ostatnie 10 minut na termoobiegu, żeby skórka się zarumieniła.
- Nie wyjmować chleba od razu z piekarnika, tylko poczekać, aż piekarnik trochę ostygnie.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (306 g)
- Mąka kokosowa (130 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (100 g)
- Kminek – nasiona (5 g)
- Soda oczyszczona (4 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Chili (2 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.