Chleb dyniowy
Chleb dyniowy
Przygotowanie
- W misce wymieszać wszystkie suche składniki.
- W oddzielnej misce połączyć jaja z miodem i dyniowym purée, a następnie dodać składniki sypkie i wymieszać.
- Przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia formę tzw. keksówkę (podłużna) i piec 60 min w 175°C.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Przepis na purée z dyni znajduje się w podpiętych, powiązanych przepisach.
Autor
Lista składników
- Purée z dyni (przecier) (200 g)
- Mąka migdałowa (120 g)
- Jajo kurze (102 g)
- Miód lipowy (24 g)
- Soda oczyszczona (4 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Gałka muszkatołowa mielona (1 g)
- Cynamon mielony (1 g)
- Goździk mielony (1 g)
- Imbir w proszku (1 g)
Potrzebny sprzęt
Komentarzy: 1
Pozostaw komentarz
Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Witam, zastanawia mnie mąka migdałowa- ponoć nie można poddawać jej obróbce…