Chipsy z parmezanu
Chipsy z parmezanu
Przygotowanie
- Parmezan ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
- Dodajemy mąkę i mieszamy
- Rozgrzewamy patelnię
- Na rozgraną patelnię wykładamy po 1 łyżce parmezanu z mąką, lekko ugniatamy i smażymy przez ok. 30 sek. (do momentu, aż ser się roztopi)
- Patelnię ściągamy z kuchenki, a krążki kładziemy na wałku i pozostawiamy do zastygnięcia
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia chipsów.
Autor
Lista składników
- Ser Parmezan (80 g)
- Mąka orkiszowa (12 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.