Carpaccio z łososia i rzodkiewki
Carpaccio z łososia i rzodkiewki
Przygotowanie
- Łososia i rzodkiewkę kroimy w plastry
- Awokado obieramy i kroimy w plastry
- Koper drobno siekamy
- Na talerzu układamy na przemian plastry łososia, rzodkiewki i awokado, całość skrapiamy tłuszczem oraz sokiem z cytryny i posypujemy koprem, rukolą oraz oliwkami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia carpaccio.
Opcjonalnie możesz dodać do carpaccio cebulę.
Autor
Lista składników
- Łosoś wędzony (120 g)
- Kapary (20 g)
- Rukola (20 g)
- Olej MCT (10 ml)
- Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
- Sok z cytryny (bio) (3 ml)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.