Carpaccio z buraka z serem
Carpaccio z buraka z serem
Przygotowanie
Carpaccio
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
- Buraki obieramy, owijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika na ok. 1 godz.
- Po tym czasie buraki wyciągamy z piekarnika i odkładamy do ostygnięcia
- Ostygnięte buraki kroimy w plasterki i układamy na talerzu
- Następnie polewamy buraki sosem, posypujemy pokruszonym serem, orzechami oraz posiekaną zieleniną i oprószamy przyprawami
Sos
- Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia carpaccio.
Autor
Lista składników
Carpaccio
- Burak (200 g)
- Ser kozi (150 g)
- Orzechy piniowe (10 g)
- Bazylia (świeża) (3 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Sos
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Miód lipowy (6 g)
- Ocet balsamiczny (5 ml)
- Sok z cytryny (bio) (3 ml)
- Sos sojowy (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.