Carpaccio serowe z owocami
Carpaccio serowe z owocami
Przygotowanie
- Ser kroimy w cienkie plasterki przy pomocy obieraczki do warzyw
- Odkładamy ok. 1/6 ilości winogrona, a pozostały wrzucamy do blendera i blendujemy
- Następnie przecedzamy sok z winogrona przez sitko
- Odłożony winogron obieramy i kroimy w ćwiartki
- Jabłko obieramy, kroimy w ćwiartki i usuwamy gniazdo nasienne
- Następnie kroimy jabłko w plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny
- Kiwi obieramy i kroimy w plasterki
- Zieleninę drobno siekamy
- Do miski wlewamy jogurt i sok z winogrona, dodajemy zieleninę i całość dokładnie mieszamy przy pomocy rózgi kuchennej
- Następnie dodajemy przyprawy i ponownie mieszamy
- Na talerzach układamy owoce i polewamy sosem, a obok układamy plasterki sera
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia carpaccio.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Jabłko (180 g)
- Winogrono białe (150 g)
- Winogrono czerwone (150 g)
- Kiwi (150 g)
- Ser żółty (100 g)
- Jogurt naturalny (50 g)
- Sok z cytryny (bio) (24 ml)
- Trybula (świeża) (3 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.