Camembert w kokosowej panierce z żurawiną, granatem i rukolą
Camembert w kokosowej panierce z żurawiną, granatem i rukolą
Przygotowanie
- Przygotowujemy trzy talerze – na jeden wysypujemy mąkę, na drugi wybijamy jajo, dolewamy mleko i dokładnie roztrzepujemy, na trzeci wysypujemy wiórki kokosowe
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło)
- Camembert panierujemy w kolejności podanych talerzy, a następnie kładziemy na patelnię i smażymy przez ok. 3 minuty z każdej strony
- Na talerzach układamy rukolę, którą posypujemy pestkami granatu i skrapiamy tłuszczem (oliwą)
- Obok rukoli kładziemy usmażony camembert, na który nakładamy żurawinę
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia camembertu.
Autor
Lista składników
- Ser Camembert (240 g)
- Rukola (80 g)
- Jajo kurze (51 g)
- Żurawina konfitura (50 g)
- Granat (50 g)
- Wiórki kokosowe (24 g)
- Mąka kokosowa (24 g)
- Mleko kokosowe (20 ml)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Masło klarowane ghee (15 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.