fbpx
Szukaj
open close

Burritos z kurczakiem i awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd26f5ed2-e7f1-4ef6-87bc-96479c558929
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Burritos z kurczakiem i awokado

Przygotowanie

  • Mięso oczyszczamy i posypujemy z każdej strony przyprawami (solą, pieprzem i papryką)
  • Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy mięso i grillujemy z każdej strony przez ok. 6-8 minut
  • Fasolę odsączamy z zalewy, przenosimy na sito i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą
  • Zieleninę grubo siekamy
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Mięso rozdrabniamy na kawałki i przenosimy do miski, dodajemy fasolę oraz połowę zieleniny i dokładnie mieszamy
  • Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i wydrążamy miąższ do osobnej miski
  • Dodajemy śmietanę, rozgniatamy widelcem i mieszamy na gładką, jednolitą masę
  • Na każdą tortillę nakładamy mieszankę z kurczakiem, na wierzch kładziemy masę z awokado i zawijamy w rulony
  • Gotowe burritos kładziemy na blachę, posypujemy serem i wkładamy do piekarnika na ok. 10-15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (300 g)
  • Tortilla (280 g)
  • Śmietana 18% (200 g)
  • Ser żółty (200 g)
  • Awokado (140 g)
  • Fasola czerwona z puszki (100 g)
  • Kolendra (świeża) (24 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Patelnia grillowa, Piekarnik, Sitko, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Figowe trufle czekoladowe

Figi zalewamy gorącą wodą i odkładamy na ok. 3 godz. Po tym czasie przenosimy figi do blendera, dolewamy wodę w (…)

WIĘCEJ >

Bezglutenowa pizza z ziemniakami

Ciasto Zaczynamy od namoczenia orzechów (sos) Gdy mamy namoczone orzechy – bierzemy się za przygotowywanie ciasta Do miski wsypujemy wszystkie (…)

WIĘCEJ >

Bezglutenowe pierogi ruskie

Ciasto Do miski wsypujemy wszystkie mąki, siemię lniane oraz sól i mieszamy Następnie przesypujemy mąki do miski malaksera W garnku (…)

WIĘCEJ >

Bezglutenowe pierogi z grzybami i orzechami

Farsz Grzyby dokładnie oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w drobną kostkę Na patelni (…)

WIĘCEJ >

Bezglutenowe mini pączki

Do miski wsypujemy babkę jajowatą, zalewamy gorącą wodą, mieszamy i odkładamy na ok. 10 minut, aby napęczniała Do drugiej miski (…)

WIĘCEJ >

Bezglutenowe pierogi z jagodami

Ciasto Do miski wsypujemy wszystkie mąki, siemię lniane oraz sól i mieszamy Następnie przesypujemy mąki do misy malaksera W garnku (…)

WIĘCEJ >

Bezglutenowy chlebek z dyni

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C z funkcją termoobiegu Formę wykładamy papierem do pieczenia Do miski wlewamy wszystkie płynne (…)

WIĘCEJ >

Wieprzowina z grilla na słodko

Mięso kroimy w plastry Pozostałe składniki (poza przyprawami) wlewamy do miski i dokładnie mieszamy Każdy kawałek mięsa oprószamy przyprawami i (…)

WIĘCEJ >

Bezglutenowe donuty czekoladowe

Ciasto Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C z funkcją termoobiegu Blachę wykładamy papierem do pieczenia Do miski wsypujemy babkę (…)

WIĘCEJ >

Bezglutenowe naleśniki kasztanowe

Do miski przesiewamy mąkę (kasztanową), dodajemy mąkę (ziemniaczaną) oraz sól i całość dokładnie mieszamy Następnie wlewamy do mąk wodę i (…)

WIĘCEJ >