Burgery z indyka z bekonem
Burgery z indyka z bekonem
Przygotowanie
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 175 st. C
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia
- Boczek drobno siekamy i przenosimy do miski
- Orzechy mielimy (np. w młynku) i przenosimy do miski z boczkiem
- Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski z boczkiem
- Do miski z boczkiem wkładamy mięso, dodajemy przyprawy (sól i pieprz) i całość dokładnie mieszamy
- Mieszankę mięsną dzielimy na równe części (w zależności od ilości porcji) i formujemy burgery
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Kładziemy burgery i podsmażamy przez ok. 6 minut (do momentu, aż zbrązowieją z obu stron)
- Burgery przenosimy na papier i wkładamy blachę do piekarnika na ok. 15 minut
- Awokado obieramy, usuwamy pestkę i kroimy w plasterki
- Burgery podajemy z kawałkami awokado
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia burgerów.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Indyk mięso mielone (450 g)
- Awokado (140 g)
- Boczek wieprzowy wędzony (120 g)
- Migdał (80 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
- Bazylia (świeża) (1.5 g)
- Sól morska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.