fbpx
Szukaj
open close

Burgery z indyka z bekonem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c11e25729-2147-43be-b67f-8e9863619311
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Burgery z indyka z bekonem

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 175 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Boczek drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Orzechy mielimy (np. w młynku) i przenosimy do miski z boczkiem
  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski z boczkiem
  • Do miski z boczkiem wkładamy mięso, dodajemy przyprawy (sól i pieprz) i całość dokładnie mieszamy
  • Mieszankę mięsną dzielimy na równe części (w zależności od ilości porcji) i formujemy burgery
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy burgery i podsmażamy przez ok. 6 minut (do momentu, aż zbrązowieją z obu stron)
  • Burgery przenosimy na papier i wkładamy blachę do piekarnika na ok. 15 minut
  • Awokado obieramy, usuwamy pestkę i kroimy w plasterki
  • Burgery podajemy z kawałkami awokado

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia burgerów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Indyk mięso mielone (450 g)
  • Awokado (140 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (120 g)
  • Migdał (80 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Bazylia (świeża) (1.5 g)
  • Sól morska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Młynek elektryczny, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Burger na warzywach

Mięso mielimy na standardowym sitku do miski Dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy Z masy mielonej formujemy burgera Warzywa obieramy (poza (…)

WIĘCEJ >

Burger z pieczarki

Dwie duże pieczarki pozbawiamy ogonków Ogórki drobno siekamy, dodajemy wołowinę, doprawiamy do smaku i ugniatamy przez 3 minuty Na patelni (…)

WIĘCEJ >

Burger wołowy z sałatą rzymską, ogórkiem zielonym

Wołowiną mielimy w maszynce do mielenia mięsa, mieszamy i formujemy okrągłego burgera. Smażymy go na krwisto na 1 łyżce tłuszczu, (…)

WIĘCEJ >

Burger z dzika z warzywami

Mięso solimy, pieprzymy, mieszamy, formujemy burgera Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w piórka Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy (…)

WIĘCEJ >

Burger z sarny z sałatą i warzywami

Mięso kroimy na mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa Lekko solimy i pieprzymy, mieszamy Rozgrzewamy patelnię z łyżką (…)

WIĘCEJ >