Burger z pieczarki
Burger z pieczarki
Przygotowanie
- Dwie duże pieczarki pozbawiamy ogonków
- Ogórki drobno siekamy, dodajemy wołowinę, doprawiamy do smaku i ugniatamy przez 3 minuty
- Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek
- W tym samym czasie podsmażamy kapelusze pieczarek oraz przygotowanego burgera
- Podajemy na talerzu z dodatkami i z pieczarkami przypominającymi bułkę
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz przepis na przygotowanie burgerów w portobello.
Autor
Lista składników
- Pieczarka (świeża) (200 g)
- Wołowina mięso mielone (150 g)
- Sałata lodowa (75 g)
- Awokado (70 g)
- Ogórek kiszony (60 g)
- Kiełki brokuła (32 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (15 ml)
- Ser Gouda (10 g)
- Pestki słonecznika obrane (10 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.