Burger z dzika z warzywami
Burger z dzika z warzywami
Przygotowanie
- Mięso solimy, pieprzymy, mieszamy, formujemy burgera
- Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w piórka
- Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w cienkie paski
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Smażmy mięso z każdej strony po 6-8 min na małym ogniu
- Zdejmujemy mięso, dokładamy łyżkę tłuszczu
- Wrzucamy warzywa i podsmażamy 3 – 4 min
- Dokładamy mięso na warzywa
- Przykrywamy pokrywką i dusimy 3 min
Rady dietetyka
Stosując protokół autoimmunologiczny (AIP), nie należy używać pieprzu czarnego.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje burgerów.
Autor
Lista składników
- Wieprzowina karkówka (200 g)
- Seler korzeń (80 g)
- Cebula (50 g)
- Marchew (45 g)
- Pietruszka korzeń (40 g)
- Smalec z gęsi (24 g)
- Czosnek (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.