Burger na warzywach
Burger na warzywach
Przygotowanie
- Mięso mielimy na standardowym sitku do miski
- Dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy
- Z masy mielonej formujemy burgera
- Warzywa obieramy (poza papryką)
- Cebulę kroimy w ćwiartki
- Pozostałe warzywa kroimy w plastry
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Kładziemy mięso i smażymy po ok. 6-8 minut z każdej strony (na małym ogniu)
- Mięso ściągamy z patelni i dokładamy tłuszcz
- Wrzucamy warzywa i smażymy przez ok. 3-4 minuty
- Mięso z powrotem kładziemy na patelnię i całość dusimy pod przykryciem przez ok. 3 minuty
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia burgerów.
Autor
Lista składników
- Wieprzowina karkówka (150 g)
- Papryka żółta (100 g)
- Pietruszka korzeń (80 g)
- Cebula (50 g)
- Marchew (45 g)
- Masło klarowane ghee (30 g)
- Czosnek (5 g)
- Sól kłodawska (1 g)
- Pieprz czarny (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.