Bułki bezglutenowe
Bułki bezglutenowe
Przygotowanie
- Przesiewamy obie mąki i sól przez sitko
- W garnku łączymy oliwę i wodę i doprowadzamy do wrzenia
- Zdejmujemy z ognia i dodajemy do mieszanki mąki
- Dokładnie mieszamy, a następnie dodajemy kminek i jajka i mieszamy do połączenia
- Zagniatamy ciasto w kulkę
- Dzielimy na 6 części, robimy z nich kulki i zgniatamy „na płasko”
- Układamy bułki na papierze do pieczenia na tacy piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 35 – 40 minut.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Woda (250 ml)
- Mąka kokosowa (150 g)
- Mąka jaglana (150 g)
- Jajo kurze (102 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (100 ml)
- Kminek mielony (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.