Bułki AIP
Bułki AIP
Przygotowanie
- Rozgrzewamy piekarnik do temp. 180 st. C
- Olej kokosowy rozpuszczamy w garnku na niewielkim ogniu, dodajemy żelatynę i mieszamy aż do jej rozpuszczenia
- Po czym studzimy
- Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie je mieszamy
- Foremki do sufletów smarujemy olejem kokosowym i nakładamy ciasto do około ¾ wysokości formy
- Pieczemy przez około 30-35 minut w temp. 180 st. C
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Banan (240 g)
- Mąka kokosowa (200 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (100 g)
- Mąka kasztanowa (100 g)
- Mąka żołędziowa (15 g)
- Mąka z tapioki (skrobia z manioku) (15 g)
- Żelatyna – listki (6 g)
- Soda oczyszczona (4 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Kurkuma w proszku (1 g)
- Oregano suszone (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.