Bułka dziecięca – myszka
Bułka dziecięca – myszka
Przygotowanie
- Bułkę kroimy na pół i obie połówki smarujemy tłuszczem
- W górnej połówce robimy dwie małe dziurki, tak aby wsadzić w nie szynkę
- Z szynki wykrajamy kółka i wkładamy w otwory w bułce
- Z oliwki czarnej wykrajamy kawałki na kształt oczek i noska
- Pomidorka koktajlowego kroimy na pół
- Rzodkiewkę i pomidora kroimy w plastry
- Na dolną połówkę bułki kładziemy sałatę, ser, pomidora oraz rzodkiewkę, posypujemy przyprawami i nakładamy górną połówkę, którą dekorujemy pozostałymi składnikami, tak jak na załączonym obrazku
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dziecięcych dań.
Autor
Lista składników
- Bułka pszenna (80 g)
- Szynka wieprzowa wędzona (20 g)
- Pomidor (20 g)
- Ser żółty (15 g)
- Rzodkiewka (15 g)
- Pomidor koktajlowy (10 g)
- Sałata masłowa (10 g)
- Masło (7 g)
- Oliwki zielone (6 g)
- Oliwki czarne (3 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.