fbpx
Szukaj
open close

Bulion z tofu

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf3e8418f-806b-4d56-aed2-82de9a1f5e75
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Bulion z tofu

Przygotowanie

  • Grzyby dokładnie oczyszczamy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w cienkie plasterki
  • Marchewkę obieramy i kroimy w wąskie słupki
  • Tofu płuczemy, odsączamy i osuszamy ręcznikiem papierowym, a następnie kroimy w kostkę o boku ok. 1 cm
  • Do garnka wlewamy bulion i wino, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia na wolnym ogniu
  • Dodajemy tofu i gotujemy przez ok. 2 minuty
  • Dodajemy marchewkę, pieczarki i sos sojowy, mieszamy i gotujemy przez ok. 10-12 minut
  • Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia bulionów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bulion mięsny (1200 ml)
  • Tofu naturalne (400 g)
  • Pieczarka (świeża) (50 g)
  • Marchew (45 g)
  • Sos sojowy (20 g)
  • Wino czerwone wytrawne (10 ml)
  • Szczypiorek (5 g)
  • Olej sezamowy ekologiczny (2.5 ml)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Bulion warzywny

Cebulę obieramy i opalamy nad ogniem Pozostałe warzywa obieramy Wszystkie warzywa wkładamy do garnka, dodajemy przyprawy (poza solą, pieprzem i (…)

WIĘCEJ >

Bulion kostny

Wkładamy różne rodzaje kości do dużego garnka Zalewamy wodą (ok 3-4 litry, tak by przykryło kości) Dolewamy ok 50 ml (…)

WIĘCEJ >

Bulion jarski

Cebulę i czosnek, razem z łupinami pokroić na 4 części i wrzucić do garnka Warzywa obrać i wrzucić do garnka, tylko obrany (…)

WIĘCEJ >

Rosół – bulion mięsny

Korpus i wołowinę wrzucić do garnka Zalać ZIMNĄ wodą do wysokości połowy garnka Cebulę i czosnek, razem z łupinami pokroić na 4 części (…)

WIĘCEJ >

Bulion grzybowy

Dzień wcześniej wsypujemy grzyby do garnka i zalewamy 1l zimnej wody z kranu Zostawiamy na 8 godz. (najlepiej na noc) (…)

WIĘCEJ >