Bulion warzywny
Bulion warzywny
Przygotowanie
- Cebulę obieramy i opalamy nad ogniem
- Pozostałe warzywa obieramy
- Wszystkie warzywa wkładamy do garnka, dodajemy przyprawy (poza solą, pieprzem i sosem sojowym), dolewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia
- Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 1 godz.
- Bulion przecedzamy przez sitko, dodajemy przyprawy (sól pieprz i sos sojowy) i mieszamy
- Gotowy bulion możemy zamrozić, aby mieć zawsze gotowy pod ręką
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia bulionów.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Woda (2000 ml)
- Por (140 g)
- Cebula (105 g)
- Marchew (90 g)
- Pietruszka korzeń (80 g)
- Seler korzeń (60 g)
- Kapusta włoska (50 g)
- Seler naciowy (45 g)
- Czosnek (10 g)
- Sos sojowy (10 g)
- Lubczyk (świeży) (6 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
- Liść laurowy (2 g)
- Ziele angielskie – ziarno (1.5 g)
- Podgrzybek suszony (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.