Budyń z sorgo z truskawkami
Budyń z sorgo z truskawkami
Przygotowanie
- Sorgo płuczemy na sitku pod bieżącą wodą, przenosimy do garnka, zalewamy wodą i odkładamy na ok. 8 godz.
- Po tym czasie sorgo gotujemy przez ok. 30 minut (do miękkości)
- Truskawki wrzucamy do rondla i zagotowujemy
- Następnie wlewamy mleko i wodę, dodajemy cukier i dokładnie mieszamy
- Do rondla dodajemy ugotowane sorgo i całość dokładnie mieszamy
- Gotowy budyń nakładamy do misek
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia budyniów.
Autor
Lista składników
- Truskawka (130 g)
- Sorgo – ziarno (100 g)
- Mleko kokosowe (80 ml)
- Cukier waniliowy (trzcinowy) (20 g)
- Woda (10 ml)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.