fbpx
logo
Szukaj
open close

Budyń z chia bez mleka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c90b8fa4f-e7d6-4afb-88af-a5a5b4ebc6ad
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Budyń z chia bez mleka

Przygotowanie

  • Chia mieszamy z mąką
  • Do rondla wlewamy mleko, dodajemy chia z mąką i cały czas mieszając rózgą kuchenną, doprowadzamy mleko do wrzenia (na średnim ogniu)
  • Gdy budyń zgęstnieje – zmniejszamy ogień i cały czas, powoli mieszając dodajemy pozostałe składniki
  • Gotowy budyń nalewamy do misek (lub pucharków) i dekorujemy ulubionymi owocami np. malinami

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia budyniów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko migdałowe (300 ml)
  • Miód lipowy (24 g)
  • Mąka ziemniaczana (18 g)
  • Chia – nasiona (10 g)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)

Potrzebny sprzęt

Rondel, Rózga kuchenna

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Budyń z papai

Papaję kroimy na pół, usuwamy pestki i obieramy ze skóry Miąższ z papai kroimy na kawałki i wkładamy do miski (…)

WIĘCEJ >

Budyń

Wszystkie składniki (poza mlekiem) umieszczamy w rondlu i dokładnie mieszamy Cały czas mieszając stopniowo dolewamy mleko i podgrzewamy do momentu, (…)

WIĘCEJ >

Czekoladowy budyń bez mleka

Do rondla wlewamy połowę mleka, dodajemy tłuszcz i podgrzewamy Do miski wlewamy drugą połowę mleka, dodajemy pozostałe składniki i całość (…)

WIĘCEJ >

Budyń z sorgo z truskawkami

Sorgo płuczemy na sitku pod bieżącą wodą, przenosimy do garnka, zalewamy wodą i odkładamy na ok. 8 godz. Po tym (…)

WIĘCEJ >

Budyń waniliowy z owocami

Laskę wanilii rozcinamy, wydłubujemy ziarenka i wsypujemy do garnka Następnie dolewamy połowę ilości mleka, dodajemy tłuszcz i zaczynamy gotować, cały (…)

WIĘCEJ >