Budyń jaglany
Budyń jaglany
Przygotowanie
- Kaszę jaglaną przepłukujemy na sicie pod strumieniem ciepłej wody
- Przenosimy do rondelka, wlewamy mleko, przykrywamy i zagotowujemy
- Zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez około 15 minut do momentu aż kasza wchłonie cały płyn i będzie miękka
- Dodajemy banana (opcjonalnie można dodać też łyżeczkę ksylitolu)
- Miksujemy w pojemniku blendera stojącego do momentu, aż budyń będzie gładki i jedwabisty (przez około 2 minuty)
- Budyń posypujemy pestkami granatu
- W razie potrzeby dodajemy więcej mleka
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia budyniu kasztanowo-kokosowego.
Autor
Lista składników
- Mleko kokosowe (300 ml)
- Banan (120 g)
- Kasza jaglana (45 g)
- Granat (20 g)
- Ksylitol (5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.