Brzoskwiniowo-malinowe frappé
Brzoskwiniowo-malinowe frappé
Przygotowanie
- Brzoskwinię kroimy na pół, usuwamy pestki i kroimy owoce w cienkie plasterki
- Wszystkie owoce wkładamy do zamrażarki na ok. 30 minut (zostawiamy odrobinę owoców do dekoracji)
- Jogurt przelewamy do dzbanka (lub innego naczynia) i wkładamy do zamrażarki na ok. 20 minut
- Owoce wrzucamy do blendera, dodajemy zmrożony jogurt, dolewamy mleko oraz sok z pomarańczy i całość dokładnie blendujemy
- Powstałe frappé przelewamy do szklanek i dekorujemy owocami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Mleko kokosowe (200 ml)
- Jogurt kokosowy bez cukru (200 g)
- Brzoskwinia (170 g)
- Malina (100 g)
- Sok z pomarańczy 100% (100 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.