fbpx
Szukaj
open close

Brzoskwinie z masą migdałową

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4bbeca12-50e6-4906-9570-0a836eee7ac3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Brzoskwinie z masą migdałową

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Brzoskwinię kroimy na pół i usuwamy pestki
  • Następnie układamy owoce na blasze do pieczenia
  • Migdały wrzucamy do blendera kielichowego i mielimy, a następnie przesypujemy do miski
  • Dodajemy ekstrakt waniliowy, mąkę, cukier oraz tłuszcz i ucieramy palcami, aby masa nabrała konsystencji grubej bułki tartej
  • Dodajemy żółtko i dokładnie mieszamy
  • Masę nakładamy na każdą z brzoskwiń i wkładamy do piekarnika na ok. 20-25 minut (pieczemy do momentu, aż owoce zmiękną, a ciasto nabierze z wierzchu złotego koloru)
  • Po tym czasie wyciągamy blachę z piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia
  • Brzoskwinię posypujemy cukrem pudrem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z brzoskwinią.

Brzoskwinię może opcjonalnie podawać z dodatkiem lodów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Brzoskwinia (850 g)
  • Mąka orkiszowa (100 g)
  • Cukier trzcinowy (100 g)
  • Migdał (50 g)
  • Masło klarowane ghee (50 g)
  • Jajo żółtko (20 g)
  • Cukier puder (trzcinowy) (20 g)
  • Wanilia – ekstrakt (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Blender kielichowy, Deska, Miska, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Koktajl brzoskwiniowo-malinowy

Do miski wlewamy jogurt z mlekiem, dokładnie mieszamy i wstawiamy miskę na ok. 1 godz. do zamrażarki (mieszanka powinna być (…)

WIĘCEJ >

Musli z brzoskwinią

Brzoskwinię kroimy w kostkę (pestkę usuwamy) Płatki wsypujemy do miski, zalewamy sokiem i czekamy do nasiąknięcia Na wierzch płatków układamy (…)

WIĘCEJ >

Koktajl brzoskwiniowy z imbirem

Brzoskwinię kroimy na kawałki (pestki usuwamy) Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki Z wanilii wydłubujemy ziarenka Wszystkie składniki (…)

WIĘCEJ >

Owsianka z brzoskwinią i miodem

Do garnka wsypujemy płatki oraz cukier, wlewamy mleko, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. (…)

WIĘCEJ >

Owsianka z brzoskwinią i migdałami

Do garnka wsypujemy płatki oraz cukier, dolewamy mleko i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15 (…)

WIĘCEJ >