Brownies z orzechami
Brownies z orzechami
Przygotowanie
- Jaja wybijamy na talerz i lekko roztrzepujemy
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
- Formę lekko smarujemy tłuszczem
- Do rondla wkładamy tłuszcz oraz czekoladę i podgrzewamy na małym ogniu do momentu, aż się rozpuszczą
- Wyłączamy kuchenkę i odkładamy rondel do ostygnięcia
- Zawartość rondla przelewamy do miski, dodajemy cukier, jaja oraz ekstrakt z wanilii i dokładnie mieszamy
- Następnie szybko dodajemy mąkę, proszek do pieczenia oraz orzechy i ponownie mieszamy (tylko do połączenia się składników)
- Ciasto nakładamy do formy i pieczemy przez ok. 25-30 minut
- Po tym czasie wyciągamy ciasto z piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Na 1 porcję przypadają 2 sztuki.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia brownie.
Autor
Lista składników
- Cukier trzcinowy (200 g)
- Mąka orkiszowa (200 g)
- Jajo kurze (102 g)
- Masło klarowane ghee (100 g)
- Czekolada gorzka (bez mleka) (100 g)
- Orzech włoski (100 g)
- Orzech ziemny (100 g)
- Wanilia – ekstrakt (4 g)
- Proszek do pieczenia (2 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.