Brownie pomidorowe
Brownie pomidorowe
Przygotowanie
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
- W wysokim naczyniu umieszczamy pomidory i blendujemy je do gładkiej konsystencji
- Dodajemy banana, daktyle, olej i miksujemy do gładkości
- W osobnej misce mieszamy suche składniki, po czym łączymy je z mokrymi i mieszamy
- Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia
- Ciasto przelewamy do formy i umieszczamy w piekarniku na czas około 40-50 minut
- Po tym czasie studzimy i przygotowujemy polewę czekoladową
- Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, w tym samym czasie w osobnym rondelku podgrzewamy mleko kokosowe
- Gdy czekolada rozpuści się, wlewamy do niej mleko i mieszamy
- Polewamy wierzch ciasta i dekorujemy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz przepis na brownie z batatów i wątróbki.
Autor
Lista składników
- Pomidor (510 g)
- Banan dojrzały (180 g)
- Mąka ryżowa (150 g)
- Daktyl (125 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (110 g)
- Mąka gryczana (95 g)
- Mąka ziemniaczana (55 g)
- Czekolada gorzka (bez mleka) (50 g)
- Mleko kokosowe (20 ml)
- Soda oczyszczona (4 g)
- Cynamon mielony (4 g)
- Imbir w proszku (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Proszek do pieczenia (2 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.