Brokuły z sosem serowym
Brokuły z sosem serowym
Przygotowanie
- Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 6-7 minut (do miękkości)
- Ser pleśniowy kruszymy do garnka
- Fetę ścieramy na drobnych oczkach tarki do garnka z serem pleśniowym
- Do garnka dolewamy mleko i gotujemy przez ok. 2 minuty, cały czas mieszając
- Płatki migdałowe prażymy na patelni przez ok. 2-4 minuty
- Brokuły odcedzamy i nakładamy na talerze, polewamy sosem serowym i posypujemy płatkami migdałowymi
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych dań z brokułami.
Autor
Lista składników
- Brokuł (500 g)
- Ser pleśniowy (100 g)
- Ser feta (45 g)
- Mleko kokosowe (30 ml)
- Płatki migdałowe (20 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.