Brokuły w sosie serowym
Brokuły w sosie serowym
Przygotowanie
- Cebulę i czosnek obieramy
- Cebulę, czosnek, chili i pietruszkę drobno siekamy
- Do miski wkładamy ser, dolewamy wino i mieszamy
- Następnie dodajemy warzywa oraz przyprawy i całość mieszamy do momentu uzyskania jednolitej masy
- W garnku podgrzewamy bulion
- Następnie do bulionu wkładamy różyczki brokułu i gotujemy przez ok. 8-10 minut
- Na patelni prażymy płatki migdałowe
- Brokuły rozkładamy na talerzach, polewamy sosem i posypujemy płatkami migdałowymi
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z dodatkiem brokułów.
Autor
Lista składników
- Brokuł (1000 g)
- Bulion jarski (800 ml)
- Ser topiony naturalny (250 g)
- Cebula (105 g)
- Płatki migdałowe (80 g)
- Wino białe wytrawne (60 ml)
- Pietruszka – natka (świeża) (30 g)
- Chili (20 g)
- Czosnek (2.5 g)
- Gałka muszkatołowa mielona (1.5 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.