Brokuły w sosie ostrygowym
Brokuły w sosie ostrygowym
Przygotowanie
- W garnku zagotowujemy wodę i wlewamy do niej tłuszcz (oliwę)
- Brokuł dzielimy na różyczki i wkładamy do wrzącej wody na ok. 3-4 minuty
- Do miski wlewamy sos ostrygowy i tłuszcz (olej sezamowy), dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz cukier i całość dokładnie mieszamy
- Brokuł odcedzamy, rozkładamy na talerzach i polewamy sosem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia brokułów.
Autor
Lista składników
- Brokuł (500 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
- Sos ostrygowy (20 g)
- Olej sezamowy ekologiczny (6 ml)
- Czosnek (5 g)
- Cukier trzcinowy (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.